Препоръки за файловете

В тази секция ще Ви запознаем с нашите препоръки за файловете на Вашите снимки, с цел максимално добро качество при принтиране. За да изглеждат Вашите снимки добре при отпечатване на професионална фото-хартия Катана е желателно файловете да отговарят на следните условия:

  •  
  • 1. Качване на оригинален файл от телефон или фото апарат и други устройства с камера – пояснение - файл, който не е прехвърлян и/или препращан през Viber, Whatsapp или Messanger (тези програми за съобщения компресират и намаляват качеството на оригиналният файл при препращане).
  • 2. Качество на изображението – снимката трябва да е на фокус, не размазана. Препоръчваме това, за да може снимките Ви да станат ясни и красиви, каквито ги искате!
  • 3. Минималният размер на файловете за снимки с формат 9x13, 10x15 и 13x18 е хубаво да е поне 1200x1800 пиксела или над 3-4 мегабайтаразмер на всеки файл, за по-големите размери 15x21 и 20x30 – 2400x3600 пиксела или 5-6 мегабайта или повече. При наличие на тези условия, снимките Ви ще изглеждат добре на хартия и без пикселизация (не на квадратчета)

4. Имената на файловете НЕ трябва да съдържат следните символи: &,*,+,>,% и други подобни символи, използвани в програмирането.

 

За ваше улеснение, когато качвате снимки за Поръчка, системата автоматично ще Ви покзва размера и параметрите на всеки отделен файл, така ще можете да прецените качеството и очакваният резултат след принтиране на снимките ви. Също така при засичане на файл с ниско качество, системата ще сигналзира с предупредително съобщение – тази опция е изцяло за ваше улеснение.

 

В случай, че имате нужда от консултация или съвет относно файловете за Вашите снимки, не се колебайте, потърсете ни на телефон или email, предоставени в раздел „Контакти“. С радост ще Ви помогнем!

 

При подаване на Поръчка с файлове, които НЕ отговарят на гореспоменатите препоръки, ZaSpomen.com ще принтира Вашите снимки, приемайки, че въпреки качеството на прикачените файлове, Вие желаете да поръчате конкретната снимка/и!

 

След качване на цялата Ви Поръчка със всички желани файлове за принтиране, системата Ви дава възможност да разгледате всеки файл по отделно в увеличен размер, да видите подробна информация за размерът и качеството му, както и да промените размерът и тип хартия за принтиране на всяка снимка.

 

Форматиране

Стандартен формат на хартията и Вашите файлове

Пропорции на фото хартията - точните размери на стандартните фото формати са: 

 

Стандартен фото размер 9x1310x1513x1815x2020x30
Размер в милиметри89x127мм102x152мм127х178мм152x200мм203x300мм

 

при резолюция 300ppi 

 

Естествено повечето камери не снимат точно в тези размери. Това не е повод за тревога, ние от ZaSpomen.com, с внимание към детайлите, преглеждаме всеки един ваш файл и го нагласяме и принтираме, така че максимумът от вашето изображение да е видимо на снимката. 

 

С цел по чисто принтиране, високо качество на крайният продукт и избягване на „бели ивици“ от две срещуположни страни заради пропоциите на някои файлове – от ZaSpomen.com преоразмеряваме и принтираме всички снимки, така че да запазим максимумът от важното съдържание. В случай, че е невъзможно да преоразмерим файлът ви без да изрежем важна част от изображението, снимката ще бъде принтирана с бели ивици.

  1.  
  2. Допълнителни корекции

При Поръчка на снимки системата Ви дава възможност да изберете опция за допълнителна корекция на всеки файл от Поръчката Ви (0,02лв. на снимка). 

Корекциите, които ZaSpomen.com ще направи,в случай, че изберете опция „със корекции“ при принтирането на Вашите снимки, включват подобряване на контраста, „живостта“ на цветовете и просветляване на тъмните кадри, така че снимките Ви максимално да отразяват реалността, която стеснимали. Така значително повишаваме реалистичността и качеството на финалното изображение, което принтираме.

Внимание! Опцията „със корекции“ НЕ може да коригира липсата на фокус на файла.

expand_less