1. Общи положения и дефиниции

Уважаеми потребители, моля запознайте се и изчетете Условията за ползване на ZaSpomen.com, регистрация и поръчка, за да е преживяването Ви на сайта гладко и приятно. Регистрация и/или Поръчка автоматично означават Вашето съгласие с описаното по-долу.

 

Настоящият „Документ“ представлява „Условията за ползване“ или още наричани „Общите условия“ на Електронния магазин/Сайта www.ZaSpomen.com, наричан за по-кратко „Продавач“. Те  уреждат правилата за използването на сайта на Продавача, включително „Регистрация“, “Поръчка”, сключването на “Договор от разстояние”за покупко-продажба с „Клиента“, вземане и заплащане на Поръчката при „Доставчика“.

„Сайт“ това е онлайн платформата www.ZaSpomen.comв която Клиентът може да разглежда и закупува продуктите и услугите на Продавача.

„Продавач“ това е фирма Нигеа 2020 ООД - собственик и администратор на сайта www.ZaSpomen.com.

„Клиент“ това е всеки потребител на сайта, който е регистриран и/или е извършил покупка.

„Доставчик“ това е трета страна по договора между Клиента и Продавача, който доставя стоката и носи отговорност за нея от вземането и от обекта на Продавача до вратата на Клиента.

„Регистрация“ е обвързването на Клиента с настоящите общи условия и дава възможност за направата на Поръчка.

„Поръчка“ е финализираното желание на Клиента да закупи продукт от сайта на продавача. Всяка Поръчка обвързва Клиента и Продавача с т.нар. Договор от разстояние и Клиентът е задължен да я вземе и заплати на Доставчика.

„Договор от разстояние“ това е сделката, която се сключва между Клиента и Продавача с цялата тежест на законовата уредба на Република България.

 

Според законите на Република България настоящите условия за ползване могат да бъдат променяни по усмотрение на Продавача по всяко време, без предупреждение и съобразно съответната законова уредба. Последните актуализирани текстове ще бъдат публикувани на сайта на Продавача и влизат в сила от момента на публикуването им, освен ако не е изрично написано друго. Поради това Ви съветваме, при всяко влизане, да се запознавате с актуализацията на документа, ако има такава. За всяка Поръчка важат правилата, заложени във версията на Общи условия, които са били в сила в момента на сключване на Договора от разстояние.

 

Условията за ползване влизат в сила при всяко влизане на сайта и/или Поръчка на сайта и важат до заличаването на профила на Клиента/Потребителя при приключени сделки или преустановяване дейността на Продавача.

Потребителят/Клиентът се съгласява с Общите условия в момента, в който направи регистрация на сайта на Продавача и/или направи и завърши Поръчка. За всяка Поръчка Клиентът подписва Декларация, с която се съгласява с условията за ползване на сайта, както и да получи и заплати Поръчката на Доставчика.

 

 1. Информация за Продавача

Нигеа 2020 ООД е собственик и администратор на сайта www.ZaSpomen.com, регистриран в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 206287993

Седалище и контакт: гр. Първомай, ул.“Сливница“ 12

Телефон за връзка: 0896688357/0889440337всеки ден от 9:00 до 18:00 часа.

E-mail за контакт: info@zaspomen.com

При възникване на спорове Фирма Нигеа 2020ООД подлежи на регулации от законите на Република България, както и на надзорни органи като КЗП 

www.kzp.bg, София, ул. "Врабча" № 1, ет. 3,4 и 5, тел. 02/933 0565, факс 02/9884218, гореща линия: 0700 111 22

и Европейската комисия - подразделение Онлайн решаване на спорове (ОРС) https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show&lng=BG

 

 1. Характеристики на уеб сайта

Чрез сайта ZaSpomen.com Продавачът предоставя стоки и услуги свързани с фотография – снимки, рамки, албуми, сувенири със снимки на Клиента, обработка на изображения, професионално фото заснемане и т.н. Поради спецификата на стоките и услугите всичко в сайта(изображения, данни, снимков материал, услуги, текст, информация и т.н.) е собственост на Нигеа 2020 ООД или неговите партньори и подлежи на регулации от Закона за авторското право и други производни от законодателството на република България. Тяхното използване и възпроизвеждане от трети лица е абсолютно забранено!

 1.  
 2. Регистрация

Всеки има право да разглежда сайта и публикуваните в него продукти. За да се напраВи Поръчка, е нужно Клиентът да има регистрация в сайта, чрез която се сключва Договор от разстояние.

За да създаде такава регистрация е нужно Клиентът да следва стъпките в меню „Регистрация“ на сайта. Системата изисква следната информация: Две имена, дата на раждане, телефонен номер, адрес за кореспонденция и електронна поща. 

Непълнолетни лица не се регистрират и не могат да правят поръчки.

Потребителят носи отговорност за невярно посочени данни.

Профилите на Клиенти, които системно нарушават договорните отношения, ще бъдат изтривани без възможност за възстановяване.

Профили на лица под 13 години няма да бъдат регистрирани поради съображения в закона за личните данни на малолетни лица. Ако такива съществуват чрез въвеждане на грешни данни – ще бъдат изтривани.

 1.  
 2. Поверителност на личните данни

ZaSpomen.com обработва и съхранява личните Ви данни съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни. Това включва както необходимата информация за регистрация, така и кореспонденцията с нас и файловете, които споделяте. 

Част от тези данни се предоставят единствено и само на доставчика, чрез който Клиентът ще получи желания продукт – Спиди.

Случаи, в които Вашите данни могат да бъдат предоставени на лица, различни от горепосочените, са при защита на нашите законови интереси или по изискване на оторизираните за това власти.

Всички файлове, изпратени като Поръчка за принтиране на снимки, се съхраняват при строги условията на ограничен достъп до моментът на изпълнение на Поръчката. Вашите файлове в този период са достъпни само за Администратора на сайта и Оператора (ако Поръчката съдържа снимки или продукт със снимка). След изпълнението на Поръчката Ви, файловете Ви се съхраняват за период от 30 дни и достъп до тях има само администраторът на сайта. При прекратяването на 30 дневният срок, файловете се изтриват изтрива. Клиентът има право да поиска файловете му да бъдат изтрити преди изтичането на 30 дневният срок в случаите:

 1. Получен е отказ за изпълнението на Поръчката спрямо Условията за ползване на сайта.
 2. След получаването и заплащането на Поръчката от Клиента и декларация в писмен вид, че няма претенции свързани с поръчката, отказвайки се от правото си на рекламация и връщане на стоката.

Продуктите и файловете в количката на Клиента, за които не е направена поръчка се пазят до 3 дни, след което се изтриват.

 

 1. Поръчка
 2. Обща информация

За да направи Поръчка на сайта, Клиентът трябва първо да се регистрира, за да имаме достъп до информацията, нужна за Доставка.

След като избере Продукт или услуга,трябва да следва стъпките в сайтадо финализиране на Поръчката. 

За Поръчка на рамки и албуми има допълнителна стъпка, в която можете да добавите снимка по желание, която ще бъде подарък за Клиента.

Срокът за изпълнение на Поръчката от страна на zaspomen.com е 3 работни дни, след което се предава на доставчика. ZaSpomen.com не може да носи отговорност за забавяне от страна на доставчика. За експресна Поръчка цената се увеличава съгласно секция Цени в сайта.

 1.  
 2. Препоръки за файловете
 3. В тази секция ще Ви запознаем с нашите препоръки за файловете на Вашите снимки, с цел максимално добро качество при принтиране. За да изглеждат Вашите снимки добре при отпечатване на професионална фото-хартия Катана е желателно файловете да отговарят на следните условия:
 • 1. Прикачване на оригинален файл от телефон или фото апарат и други устройства с камера – пояснение - файл, който не е прехвърлян и/или препращан през Viber, Whatsapp или Messanger (тези програми за съобщения компресират и намаляват качеството на оригиналният файл при препращане).
 • 2. Качество на изображението – снимката трябва да е на фокус, не размазана. Препоръчваме това, за да може снимките Ви да станат ясни и красиви, каквито ги искате!
 • 3. Минималният размер на файловете за снимки с формат 9x13, 10x15 и 13x18 е хубаво да е поне 1200x1800 пиксела или над 3-4 мегабайтаразмер на всеки файл, за по-големите размери 15x21 и 20x30 – 2400x3600 пиксела или 5-6 мегабайта или повече. При наличие на тези условия, снимките Ви ще изглеждат добре на хартия и без пикселизация (не на квадратчета)

4. Имената на файловете НЕ трябва да съдържат следните символи: &,*,+,>,% и други подобни символи, използвани в програмирането.

 

За ваше улеснение, когато качвате снимки за Поръчка, системата автоматично ще Ви покзва размера и параметрите на всеки отделен файл, така ще можете да прецените качеството и очакваният резултат след принтиране на снимките ви. Също така при засичане на файл с ниско качество, системата ще сигналзира с предупредително съобщение – тази опция е изцяло за ваше улеснение.

 

В случай, че имате нужда от консултация или съвет относно файловете за Вашите снимки, не се колебайте, потърсете ни на телефон или e-mail предоставени в раздел „За нас“. С радост ще Ви помогнем!

 

При подаване на Поръчка с файлове, които НЕ отговарят на гореспоменатите препоръки, ZaSpomen.com ще принтира Вашите снимки, приемайки, че въпреки качеството на прикачените файлове, Вие желаете да поръчате конкретната снимка/и!

 

След качване на цялата Ви Поръчка със всички желани файлове за принтиране, системата Ви дава възможност да разгледате всеки файл по отделно в увеличен размер, да видите подробна информация за размерът и качеството му, както и да промените размерът и тип хартия за принтиране на всяка снимка.

 

Форматиране

Стандартен формат на хартията и Вашите файлове

Пропорции на фото хартията - точните размери на стандартните фото формати са: 

 

Стандартен фото размер9x1310x1513x1815x2020x30
Размер в милиметри89x127мм102x152мм127х178мм152x200мм203x300мм

 

при резолюция 300ppi 

 

Естествено повечето камери не снимат точно в тези размери. Това не е повод за тревога, ние от ZaSpomen.com, с внимание към детайлите, преглеждаме всеки един ваш файл и го нагласяме и принтираме, така че максимумът от вашето изображение да е видимо на снимката. 

 

С цел по чисто принтиране, високо качество на крайният продукт и избягване на „бели ивици“ от две срещуположни страни заради пропоциите на някои файлове – от ZaSpomen.com преоразмеряваме и принтираме всички снимки, така че да запазим максимумът от важното съдържание. В случай, че е невъзможно да преоразмерим файлът ви без да изрежем важна част от изображението, снимката ще бъде принтирана с бели ивици.

 

 1. Допълнителни корекции

При Поръчка на снимки системата Ви дава възможност да изберете опция за допълнителна корекция на всеки файл от Поръчката Ви (0,02лв. на снимка). 

Корекциите, които ZaSpomen.com ще направи,в случай, че изберете опция „със корекции“ при принтирането на Вашите снимки, включват подобряване на контраста, „живостта“ на цветовете и просветляване на тъмните кадри, така че снимките Ви максимално да отразяват реалността, която стеснимали. Така значително повишаваме реалистичността и качеството на финалното изображение, което принтираме.

Внимание! Опцията „със корекции“ НЕ може да коригира липсата на фокус на файла.

 

 1. Цени и начин на плащане 

Цените на стоките и услугите в сайта можете да намерите в секция/меню „Цени“. Те са в български лева, с ДДС, крайни и не подлежат на последващи договорки. Изключение правят обявените промоции, които също са с обявени крайни цени с ДДС в български лева. Заплаща се чрез наложен платеж при доставка от някой от партньорите ни доставчици. Цената за доставка може да видите в процеса на Поръчка. Всички фотографски услуги (Ретуш и Реставрация, Оцветяване на Снимки, Изработка на Колаж с над 20 снимки и монтаж на повече от 2 снимки) се изпълняват след предварителен телефонен разговор между представител на ZaSpomen.com и клиента, с цел уточнение на параметрите и детайлите на желаната услуга, както и уточнение на крайната цена, която е по преценка на оператора, извършващ услугата, след предоставяне на работните снимки/файлове на info@zaspomen.com. Фотографските услуги се изработват след достигане на съгласие за параметрите на крайния продукт между клиента и представител на ZaSpomen.com. За повече информация потърсете ни за допълнителен разговор на телефон или електронна поща в раздел "Контакти".  

Плащане по банков път се допуска при по-големи и/или специфични поръчки и персонална договорка с Клиента.

 

 1. Отказ от Поръчка, рекламации, връщане на стока
 2. Отказ от Поръчка

Всеки потребител има право да откаже направена Поръчка в случай, че тя все още не е изпълнена. Това става, като се свържете с нас по един от комуникационните ни канали и ни уведомите, че желаете да се откажете, като не е необходимо да споменавате причината за това. Ако Поръчката Ви вече е изпълнена или изпратена, Вие нямате право да я откажете.

 

 1. Рекламации и замяна на продукт

Рекламации се приемат според изискванията на Закона. Клиентът заплаща транспортните разходи. При реална обоснована рекламация, сумата се възстановява в срок от 15 календарни дни по банков път на посочена от Вас сметка. Таксите за превод са за сметка на Клиента.  

 1.  
 2. Връщане на стока

Клиентът има право да върне поръчаните стоки в 14-дневен срок в следните случаи:

 • - За стоки, които не са по индивидуална заявка - рамки, албуми и др.
 • - За стоки, които не са по индивидуална заявка, но е установено, че не отговарят на посоченото в сайта или имат установени дефекти
 • - За стоки, които са по индивидуална заявка, които не отговарят на посоченото в сайта или имат установени дефекти

Клиентът няма право да върне ако:

 • - Поръчката е по индивидуална заявка: снимки и продукти със снимка – чаши, аксесоари, ключодържатели и др.
 • - Стоки, които са повредени или променени след момента на получаването им, включително и тяхната опаковка.
 • - При забавяне на доставката от куриерската фирма, с която е изпратена Поръчката – Нигеа 2020 ООД не носи отговорност за забавянето от страна на куриерската фирма.
 • - Ако файловете в Поръчкатаза рекламация не отговарят на Препоръките за файловете, посочени по-горе в този документ.

 

Клиентът е задължен да получи и заплати стоката си и при претенции да направи рекламация по установения тук и в законовата уредба ред, като запази стоката в получения от него вид, заедно с цялата документация. Рекламацията следва да се извърши след писмено уведомяване на търговеца и със същия доставчик, от който е получил стоката, за негова сметка.

 

 1. Отказ за изпълнение на Поръчка

Изпълнението на Вашата Поръчка може да бъде отказано от търговеца при следните случаи:

 • - Ако поръчаните от Вас файлове имат нецензурирано съдържание – порнография, педофилия, насилие, съдържание, което уронва достойнството на личността и/или подтиква към какъвто и да е вид дискриминация и нетърпимост.
 • - Ако сте нелоялен Клиент
 • - Ако сте посочили некоректни данни
 • - Ако прикачените от Вас файлове не отговарят на препоръките, посочени в този документ

В този случай ще получите електронно писмо с отказа на изпълнение и причините за това.

 

 1. Доставка

Всички физически стоки достигат до Клиента чрез наш партньор – Доставчик. 

Запазваме си правото да изберем най-подходящия, в зависимост от спецификата на Поръчката Ви. Към момента работим със Спиди и доставка до адрес на територията на Република България. Ако Клиентът желае доставка до офис на съответния доставчик, то той трябва да посочи в полето „Адрес“ – „до поискване, и адреса на офиса на доставчика“. Не се предлага опция „преглед и тест“. Ако Клиентът не е доволен по определена причина, следва да направи рекламация или връщане по описания по-горе начин.

Сроковете за доставка са в зависимост от условията на доставчика – обикновено 1-3 работни дни, ако не са налични форсмажорни обстоятелства.

Цената на доставката е 6.50лв. и се начислява автоматично в края на Поръчката в общата сума на наложения платеж.

expand_less